De uitbaters:
Dirk & Daisy

Spar Elewijt behoort tot de Colruyt Group, een van de sterkste groepen in ons land. Maar hoe sterk ook de groep, een winkel draait pas goed als de klanten tevreden zijn. Winkeluitbaters Dirk en Daisy vertellen hoe ze dat doen.

Service met de glimlach

Dirk: “Een aantal factoren bepalen het succes van je winkel: versheid, kwaliteit, divers aanbod, oog voor nieuwe trends, specialiteiten, klantvriendelijkheid, service met de glimlach, hulpvaardigheid. De klant is voor ons echt primordiaal, en we ontvangen iedereen als een welkome gast.

In 2005 nam Dirk samen met zijn Broer Bart de Spar in Elewijt over. De winkel had een oppervlakte van 450m2 en was klein en gezellig. Voordien Dirk werkte als industrieel ingenieur in de vliegtuigindustrie. Bart als industrieel tekenaar. Een heus avontuur, van de Retail hadden zij helemaal geen kaas gegeten. Zij startten hun opleiding bij diverse Spar ondernemers en leerden beetje bij beetje het vak. In 2010 besloot Bart een andere weg in te slaan. Dirk zag de uitbating van de winkel alleen niet zitten, Daisy zijn vrouw gaf haar job als management assistente in de farmacie op en stapte mee in de zaak. Onze boekhouder raadde ons aan om het management op te splitsen , Dirk was verantwoordelijk voor het algemeen beleid en de personeelszaken. Hij nam ook de afdeling van de wijn en de bakkerij ter harte. Daisy staat in voor het hele assortiment. Zij heeft echt een passie voor voeding en laat zich inspireren door diverse kookprogramma’s en kookboeken. Zij volgende een kok/traiteur opleiding bij Syntra en heeft een echte passie voor lekker en gezond eten.

Daisy : “Ik wil echt weten wat er leeft in de huidige keukens. Ik tracht onze consument een uitgebreid assortiment aan te bieden zodat onze klant echt wel alles kan vinden om uitgebreid en lekker te koken. Mijn pareltjes zijn de charcuterie , de kaas en traiteurafdeling. Ik ga altijd op zoek naar producten met net dat tikkeltje meer kwaliteit of diversiteit. Specialiteiten en variatie zijn voor mij prioritair.”

Ondertussen werken ook de dochters Stephanie en Emilie mee in de familiezaak.

De winkel groeide snel en werd echt te klein om het aantal klanten te ontvangen en het optimale assortiment aan te bieden. Op woensdag 19 oktober 2016 openden wij een totaal vernieuwde winkel, na een volledige renovatie, alleen de trap naar de bovenverdieping werd bewaard. De nieuwe winkel werd volledig over de oude gebouwd , wij bleven optimaal open en sloten slechts enkele dagen. Nu hebben wij een totaal vernieuwde winkel volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar buurtsupermarkten van 995m2 winkeloppervlakte.

Midden in het centrum

Dirk en Daisy houden winkel in Elewijt , midden in het centrum, op de hoek van de Rubenslaan en de Tervuursesteenweg. Daisy: “De Rubenslaan en de Tervuursesteenweg zijn alle twee vrij drukke banen. Heel wat mensen kennen de Spar dan ook als de ideale winkel voor hun boodschappen op weg naar huis. Toch weet de winkel haar aangename buurtsfeer te behouden. Er is altijd tijd voor een babbeltje.”

Teams van alle leeftijden

Het Spar-team bestaat uit enthousiaste medewerkers van alle leeftijden. In het weekend of tijden hun verlof krijgen ze versterking van studenten. Daisy: “Jong, minder jong, mannen, vrouwen, vast personeel, jobstudenten, … Er zit variatie in ons team. Maar iedereen deelt dezelfde visie: onze klanten staan centraal. Klantvriendelijkheid, stiptheid, hygiëne en een vlotte samenwerking zijn voor ons heel erg belangrijk. Alleen zo draait onze winkel goed.”

Go top